10 Filmova iz 2001 godine koje morate pogledati - Filmovi online sa prevodom - GledalicaČlanovi


Filmovi


Top 10 filmova
Loading...

10 Filmova iz 2001 godine koje morate pogledati

Objavljeni članci: Jul 17, 2015 Članci od admin Filed under: TOP filmovi Pregleda: 810 Filmovi: Top 10 filmova, top 10 filmova iz 2001, najbolji filmovi 2001 godine, super filmovi iz 2001
[+] [a] [-] Srodni Filmovi uskoro Comments

Set on the last day of camp, in the hot summer of 1981, a group of counselors try to complete their unfinished business before the day ends.

A decidedly odd couple with ulterior motives convince Dr. Alan Grant to go to Isla Sorna (the second InGen dinosaur lab.), resulting in an unexpected landing...and unexpected new inhabitants on the island.
Pozvan da pohađa Školu čarobnjaštva i veštičarenja “Hogwarts”, Harry se upušta u avanturu svog života. U “Hogwartsu” pronalazi dom i porodicu koje nikada nije imao.U davna je vremena zli čarobnjak Sauron (S. Baker) stvorio svemoćni prsten kojim je ovladao svim ostalim prstenima moći u mitskom Međuzemlju. Međutim, stanovnici Međuzemlja suprotstavili su se Sauronu i nakon čarobnjakovog poraza njegov je prsten nestao. Godinama kasnije dobri čarobnjak Gandalf (I. McKellen) otkrije da se prsten nalazi u rukama hobita Bilba Bagginsa (I. Holm), stanovnika slikovitog Shirea. Znajući kakvu strahovitu moć poseduje, Gandalf prisili Bilba da se odrekne zlosretnog prstena i preda ga svom nećaku Frodu (E. Wood).


Donnie Darko je naučnofantastični film američkog režisera Richarda Kellyja iz 2001. Lik iz naslova je inteligentan, ali poremećen tinejdžer koji ima vizije čudovišnog antropomorfnog zeca što ga uvodi u niz bizarnih događaja sa ciljem da spasi svet od uništenja.


Dva dečaka sa sela, Rafe i Danny, stalno provode dane zajedno igrajući se i maštajući o tome da postanu vojni piloti. I uistinu, kad porastu, obojica se školuju za to zvanje. Kada počne Drugi svetski rat, mobilizovani su i na sistematskom pregledu upoznaju zavodljivu bolničarku Evelyn (K. Beckinsale). Rafe (B. Affleck) se jako u nju zaljubi, i oni počnu ljubavnu vezu. Međutim, Rafe uskoro dobije poziv da se pridruži britanskoj vazdusnoj floti, a Evelyn i Danny (J. Hartnett) dobiju vojni premeštaj u Pearl Harbor, američku bazu na Havajima. Rafe je sada na jednom frontu, i izgleda da je poginuo. Preostalo dvoje, takođe u ratnom vihoru, tugu za domom, Rafeom i sve svoje strahove pretoče u preljubničku vezu. 7. prosinca 1941. započne strašni japanski napad na havajsku vojnu bazu…Džo je odrastao u kamp prikolici i roditelji su ga ostavili na izletu u Veliki kanjon kad je imao osam godina. Sa izbledelim farmerkama i smešnom frizurom on je u petnaestogodišnjoj potrazi sa svojim roditeljima. Neobuzdano optimističan i naivno iskren, luta iz jedne urnebesne avanture u drugu, dok ga put ne dovede u Los Anđeles.Vrlo napredan robotski dečak žudi da postane "pravi", tako da on može vratiti ljubav svoje ljudske majke.
Film slavnog redatelja Ridleyja Scotta, "Pad crnog jastreba", temeljen na istinitim događajima, sjajan je ratni film o američkoj vojnoj misiji u Mogadishuu, u Somaliji. Šta sve, nažalost, može poći naopako u misiji spašavanja možemo videti u ovom napetom akcionom remek-delu ratnog žanra. 


Brian (P. Walker) se jednog dana doveze brzim sportskim automobilom pred restoran kojeg drže Dominic (V. Diesel) i njegova sestra Mia (J. Brewster). U restoranu ga napadne Vince (M. Schulze) momak iz bande brzih automobilista koju vodi Dominic. Briana istuku i ismiju i Dominic ga otjera. Po noći se Brian sa svojim automobilom uključi u utrku ulicama Los Angelesa. U utrci sudjeluje još nekoliko članova Dominicove bande, među kojima je i njegova djevojka Letty (M. Rodriguez). Drugi natjecatelji u tim ilegalnim utrkama su mladi Meksikanci i Kinezi. Dominic je glavna zvijezda tih utrka u kojima uvijek pobjeđuje. I u ovoj utrci pobijedi, no Brian je drugi. Iznenada se pojavi policija i svi se razbježe. A Dominic i Brian zajedno pobjegnu policiji i sprijatelje se. U međuvremenu se sprijatelje i Brian postane član Dominicove bande. Radi kao prodavač automobilskih dijelova, ali je zapravo policijski detektiv na tajnom zadatku...

Send your comment

Be the first who comment this movie
Vaše ime:


Your Comment:


Submit:* Molimo neka vam postovi budu čisti, maksimalno 400 znakova.